Porta épület gyárral a háttérben

Kik vagyunk?

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. (S.E.G.A. Hungary Kft.) Északkelet- Magyarorország egyik legnagyobb munkáltatója és a Miskolccal határos Szirmabesenyő ipari parkjában helyezkedik el.

Az SEG Automotive – egy globális autóipari beszállító, amely 14 országban 6.000 alkalmazottat foglalkoztat – legnagyobb európai gyártóüzemeként közel 50.000 m2-en gyártunk és fejlesztünk indítómotorokat, generátorokat és elektromos alkatrészeket.

Partneri kapcsolatokat ápolunk mind Szirmabesenyő, mind Miskolc városával, a Miskolci Egyetemmel, valamint stratégiai partnerséget alakítottunk ki a magyar kormánnyal.

Rendkívül modern gyártóüzemünk és fejlesztési központunk megbízható termékekkel és a változásokat ösztönző innovációkkal járul hozzá az autóipar jelenéhez és jövőjéhez.

Mi vagyunk a motor – a ma és a holnap közlekedéséért. És az Ön karrierjének motorja.

2 férfi és 2 nő csapat megbeszélést tart egy társalgóban
Rólunk

Történetünk Magyarországon.

Magyar telephely története2003

A miskolci telephely története egy maroknyi csapattal kezdődött, még a Bosch csoport tagjaként, az ún. 2-es csarnokban. Az indítómotorok és generátorok (SG, azaz starter, generátor) üzletág maga mintegy 100 éves múltra tekint vissza. A fejlesztő csapat a Repülőtéri úton lévő irodaházban kapott helyett, és az évek során létszámuk már 100 fölé emelkedett.


2005

Nagy mérföldkő: az 1.000.000. indítómotor gyártása.


2010

Bővül a termékpaletta, és a miskolci üzemben legyártják az 1. New Base Line generátort.


2016

Megkezdődnek az előkészületek, hogy üzletágunk önálló vállalattá alakuljon, amely önálló vezetés alatt és saját létesítményekkel fog működni.


2018

A korábbi SG üzletág hivatalosan is SEG Automotive vállalattá alakul át . Helyi cégünk új neve Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. (S.E.G.A. Hungary Kft.) lesz, de a gyártást még a korábbi telephelyén folytatja, ezzel párhuzamosan megnyitjuk új – a régióban a legnagyobb – logisztikai csarnokunkat a szirmabesenyői ipari parkban.


2019

A 15.000.000. generátor legördül a gyártósorról.


2020

Februárban letesszük új gyártóüzemünk alapkövét a szirmabesenyői ipari parkban, közvetlenül a logisztikai csarnokunk mellett. 75.000.000. indítómotorunk legördül a gyártósorról.


2021

Szeptemberben új gyártócsarnokunkat hivatalosan is felavatjuk, és új címével felkerül a megye ipari térképére: 3711 Szirmabesenyő, Farkashegyi út 3. Ekkor a gyártás, a fejlesztés, a tesztelés és minden támogató funkció már teljeskörűen az új telephelyen működik.


2023

Ebben az évben nemcsak az SEG Automotive ünnepli fennállásának 5. évfordulóját, hanem a magyarországi telephely is a 20. születésnapját.


Vállalati kultúra.

Globális DNS-ünk értékei által inspirálva nagy hangsúlyt fektetünk a helyi kultúrára és a pozitív munkakörnyezet megteremtésére.

Az Év Irodája

Vadonatúj épületünket helyi alkalmazottaink bevonásával, igényeink szerint alakítottuk ki. Törekvésink elismerésként elnyertük az "Év Irodája 2021" különdíját és 2. helyezést értünk el nagyvállalati kategóriában.

Top munkáltató Magyarországon

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Randstad felmérésében 2022-ben a Top Employer Hungary 5. helyét szereztük meg.


Év Irodája Díj - KülöndíjCsaládbarát munkahely

Vállalatunk mindig is nagy hangsúlyt fektetett saját alkalmazottaink jólétére és családjaik támogatására. Szolgáltatásaink és juttatásaink miatt 2022-ben hivatalosan is Családbarát Munkahelyként ismertek el bennünket. Továbbra is keményen dolgozunk azért, hogy ennek a címnek munkavállalóink szemében is megfeleljünk, és hosszú távon támogató légkört tartsunk fenn a munkahelyen és azon túl.

A program részleteiről itt tudhat meg többet: Munkavállalói juttatások.

Eredmények és partnerségek.

  • A régió egyik legnagyobb munkaadója: B.A.Z. megye Top 10 munkáltatója közt (hozzáadott érték, nettó árbevétel és foglalkoztatottak száma alapján) és Magyarország 100 top munkáltatója között (árbevétel alapján).
  • Együttműködési megállapodás Miskolc városával (2018 óta)
  • Folyamatos együttműködési megállapodások a Miskolci Egyetemmel
  • Miskolci Egyetem Kiemelt Támogató Díj, az „egyetem képzéseinek gyárlátogatások, valamint a vállalat középvezetői, szakemberei által tartott egyetemi előadások szervezésén keresztül történő támogatásáért
  • Együttműködés a B.A.Z. Megyei Kórházzal, valamint a mentőszolgálat és a Vöröskereszt támogatása
  • A BOKIK (B.A.Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) "Kiemelkedő gazdálkodó szervezete" díja
  • Stratégiai együttműködési megállapodás a magyar kormánnyal
  • A miskolci városi sportszervezetek gyémánt fokozatú támogatója
  • Többszörös ügyfél-kiválósági díj, többek között a General Motors Kiváló Beszállítói Minőség Díj, a DAF 10 PPM díj és az Év beszállítója (Magyarország) díj.